Kontrol af anlæg

Tjek dit fjernvarmeanlæg

Der er penge at spare ved at opdage utætheder. Hvis der kommer vandværksvand i fjernvarmesystemet, skal du ikke blot betale for vand, som du ikke har gavn af, levetiden på din varmeinstallation bliver også nedsat.
Det er derfor en god idé at tjekke varmeinstallationen.

Inden du går i gang med testen, skal du sørge for, at din vaskemaskine og opvaskemaskine ikke er i brug.

1. Tjek for utæthed i varmeanlægget på følgende måde: (Hvis du har et anlæg du ikke selv skal fyldevand på) 

  • Find de to hovedhaner hvor fjernvarmen kommer ind i jeres ejendom, og LUK så den hane som er koldest
  • Den varmeste hane SKAL være åben . Vent et par minutter. Se på fjernvarmemåleren. Klik frem til visning af l/h. Hvis visningen er større end 0 l/h, kan det være tegn på en utæthed. Kontagt Havndal Fjernvarme 86470915 Hvis målerne ikke går på 0 l/h
  • Visning af aktuelt vandflow l/h – dvs. angivelse af, hvor mange liter vand, der cirkulerer gennem varmeanlægget pr. time i øjeblikket.

2. Utæthed i varmtvandsbeholderen eller varmtvandsveksleren kan tjekkes på følgende måde:

  • Begge hovedhaner til fjernvarmen skal være åbne. Luk for stophanen til vandmåleren. Åbn nu for en vandhane til varmt vand. Se på vandmåleren. Hjulet skal stå stille, ellers lukker stophanen ikke tæt, og testen kan ikke anvendes.
  • Hvis hjulet i vandmåleren står stille, og der stadig kommer vedvarende varmt vand ud af den varme hane, er der en utæthed.
  • Fjernvamrevandet er farvet grøn.

Har i ikke selv mulighed for at gøre dette, så få evt. en til at hjælpe jer, eller kontakt fjernvarmen på tlf. 86470915.

Finder man en utæthed på anlægget så kontakt venligst Havndal Fjernvarme omgående 86470915.